Tandarts Jan van Galen

Periodieke controle

Tijdens een periodieke tandartscontrole inspecteert en analyseert uw tandarts de gezondheid van uw tanden, kiezen en tandvlees. Om uw mondgezondheid te waarborgen, adviseren wij u om tweemaal per jaar in onze praktijk te komen. Hierdoor kunnen we mond- en gebitsproblemen op tijd signaleren en helpen voorkomen. Uw periodieke controle combineren wij samen met een afspraak voor een gebitsreiniging. Tijdens deze behandeling wordt uw gebit gereinigd, tandsteen verwijderd en uw tanden en kiezen gepolijst.

  • Preventie en tijdig signaleren van gebitsproblemen
  • Een gecombineerde afspraak van 40 minuten voor controle en gebitsreiniging
  • Waarborgen van uw mondgezondheid
  • Team van ervaren specialisten: score van 8,7 op Independer
  • Geen wachtlijst voor nieuwe cliënten

Ik ben al meer dan 10 jaar cliënt bij deze praktijk en ben zeer tevreden met de kwaliteit, klantvriendelijkheid en deskundigheid van de medewerkers hier.

Telefonisch contactMail ons

Zo werkt onze periodieke controle

Door de juiste verzorging van uw gebit en een goede mondhygiëne willen we problemen aan het gebit voorkomen. Onze periodieke controle bestaat daarom uit twee stappen. Eerst controleert de tandarts uw gebit op problemen en vervolgens wordt uw gebit gereinigd door de mondhygiënist. Deze gecombineerde controleafspraak duurt gemiddeld 40 minuten.

Controle door de tandarts

Om tandheelkundige problemen al in een vroeg stadium te ontdekken en te verhelpen, onderzoekt de tandarts tijdens de controleafspraak uw tanden, kiezen en tandvlees. Hij bekijkt de conditie van uw gebit en controleert of er gaatjes zitten. In de meeste gevallen kunnen we tijdig gesignaleerde problemen eenvoudig behandelen.

Wanneer het gebitsprobleem complexer is, maken we een vervolgafspraak om de klacht te behandelen. In de meeste gevallen kunt u terecht bij uw eigen tandarts, maar soms is het ook nodig om u binnen de praktijk door te verwijzen naar een specialist.

Gebitsreiniging door preventieassistent of mondhygiëniste

De taak van onze preventieassistentes en mondhygiënistes is om gebitsproblemen te voorkomen en uw mondgezondheid te behouden. Tijdens de reiniging verwijdert zij tandplak, tandsteen en aanslag. Vervolgens polijst zij uw gebit voor optimale bescherming.

Na de reiniging en het polijsten geeft de mondhygiëniste u poetsinstructies en voedingsadvies. Ze legt uit waardoor aandoeningen en gaatjes ontstaan. Door de tips op te volgen, werkt u mee aan de beste mondgezondheid en voorkomt u problemen.

Tips voor het gezond houden van uw gebit

Zorg zelf voor een gezond gebit door uw tanden, kiezen en tandvlees consequent te onderhouden. Houd uw gebit in goede conditie met onze tips:

  • Kom tweemaal per jaar langs voor een periodieke controle en gebitsreiniging
  • Voorkom tandsteen, tandplak en gaatjes door uw tanden tweemaal daags te poetsen
  • Reinig uw gebit extra door het gebruik van hulpmiddelen zoals tandfloss of ragers

Mijn vorige tandarts was nogal van de oude stempel, dus er ging een wereld voor mij open toen ik bij Tandartspraktijk Jan van Galen kwam. Er werd veel informatie gegeven en daardoor ben ik bewuster van mijn mondgezondheid.

Zeer goed en deskundig geholpen door Layla en Regine voor de controle van mijn tanden, kiezen en tandvlees en gebitsreiniging! Ik plan elk half jaar deze combinatie afspraak om mijn gebit zo gezond mogelijk te houden.

Kosten en vergoeding periodieke controle

De tarieven voor de periodieke tandartscontrole zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hierdoor is de prijs voor een bezoek aan de tandarts voor iedereen hetzelfde. Wat de kosten voor uw behandeling zijn, is afhankelijk van de werkzaamheden die we uitvoeren. Wij geven u hieronder een overzicht van de meest gemaakte kosten tijdens een consult:

Vergoeding door zorgverzekeraar

De halfjaarlijkse tandartscontrole valt tot de leeftijd van 18 jaar binnen de basisverzekering van de zorgverzekeraar. Vanaf het achttiende levensjaar is het per zorgverzekering anders: sommige vergoeden de controle, andere niet. Vraag uw verzekeraar voorafgaand aan de behandeling of u verzekerd bent, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Diagnostisch onderzoek
Periodieke controle (C002) € 26,75
Probleemgericht consult (C003) € 26,75
Preventieve mondzorg
Preventieve voorlichting en/of instructie, per 5 minuten (M01) € 15,78
Consult voor evaluatie van preventie, per 5 minuten (M02) € 15,78
Gebitsreiniging, per 5 minuten (M03) € 15,78
Fluoridebehandeling (M40) € 17,60

Veelgestelde vragen

Waarom een periodieke controle?

Het doel van de periodieke controle is het tijdig ontdekken van gebitsproblemen en deze voorkomen. Daarnaast kunnen afwijkingen in het gebit duiden op andere gezondheidsklachten. Deze kunnen we dus ook op tijd signaleren.

Is een periodieke controle verplicht?

Een halfjaarlijkse controle bij de tandarts is niet verplicht. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen naar onze praktijk te komen wanneer u klachten ervaart. Wij raden dit sterk af omdat de problemen dan al in een veel verder stadium zijn, waardoor behandelen een stuk moeizamer gaat. Te lang wachten met een behandeling van tandproblemen kan in het ergste geval leiden tot het verlies van tanden en kiezen.

Hoelang duurt de controle?

De periodieke tandartscontrole zelf duurt gemiddeld 10 minuten. In deze 10 minuten controleert de tandarts uw tanden, kiezen en tandvlees op gebitsproblemen. Wanneer u kiest voor een combinatieafspraak met de mondhygiëniste, duurt dit gemiddeld 40 minuten.

Moet ik na de behandeling ergens rekening mee houden?

In de meeste gevallen is de behandeling niets meer dan een controle en heeft u na die tijd nergens last van. Wel kan uw gebit wat gevoelig zijn door de grondige reiniging. U kunt gewoon eten, drinken en uw tanden poetsen. Krijgt u tijdens de behandeling fluoride, dan mag u 1 uur na de behandeling niets eten of drinken.

Tandartspraktijk Jan van Galen Amsterdam West

Tandartspraktijk Tandartspraktijk Jan van Galen is gevestigd aan de Jan van Galenstraat 171 in Amsterdam West. Wanneer u onze praktijk bezoekt voor een periodieke controle kunt u parkeren op of rondom de Jan van Galenstraat. U betaalt hiervoor wel het gemeentelijke parkeertarief van € 4,50 per uur. De praktijk is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam Centraal (tram 13 en bus 18), station Sloterdijk (tram 12 en bus 15) en station Amsterdam Zuid (bus 15).

Maak een afspraak voor de periodieke controle

Wilt u een afspraak maken voor een periodieke controle? Bel naar 020 618 0074 en wij plannen graag op korte termijn een afspraak voor u in.

Telefonisch contactInschrijven als nieuwe cliënt