Tandarts Jan van Galen

Kunstgebit Amsterdam West

Een kunstgebit geeft u weer een natuurlijke, stralende lach. De tandartsen van Tandartspraktijk Jan van Galen zijn specialisten in het vervaardigen van kunstgebitten. Draagcomfort en een natuurlijke uitstraling zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Bij deze grote verandering van uw gebit kunt u bij ons op kwaliteit rekenen.

  • Natuurlijke uitstraling van het gebit
  • Vakkundige gespecialiseerde tandartsen
  • Persoonlijke begeleiding tijdens en na de behandelingen
  • Grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering

Ik vond het best spannend, een nieuw gebit. Maar de tandarts heeft mij gerust gesteld en mij een prachtig gebit gegeven. Ik lach nu maar al te graag!

Telefonisch contactMail ons

Het plaatsen van een kunstgebit

Stap 1: Eerste afdruk van de kaak

Uw nieuwe gebit moet perfect aansluiten, daarom maken wij tijdens het eerste consult een afdruk van uw kaken. We vullen een standaard afdruklepel met materiaal dat hard wordt in de mond. Zo blijft er een afdruk van uw gebit achter.

Stap 2: Tweede kaakafdrukken

Tijdens het tweede consult maken we nog twee afdrukken. Met behulp van de eerste afdruk kunnen we de afdrukken nog specifieker maken, zodat uw kunstgebit geheel naar uw kaak gevormd wordt.

Stap 3: Vastleggen van uw beet

Naast afdrukken van uw kaken afzonderlijk van elkaar, is het belangrijk om de stand van uw kaken en uw beet vast te leggen. Zo houden we rekening met de natuurlijke functie van uw kaakgewrichten en huidige beet. In dit consult bepalen we ook de kleur, vorm en positie van de tanden in de prothese.

Stap 4: Proefkunstgebit passen

Op de vierde afspraak is het kunstgebit in essentie klaar: de tanden en kiezen zitten erin. Tijd om te passen. Het kunstgebit is nog in was, waardoor er nog aanpassingen mogelijk zijn voordat de prothese klaar is. De stand, kleur en vorm van de tanden en kiezen kunnen nog worden aangepast.

Stap 5: Uw kunstgebit plaatsen

Bij het vijfde consult is uw kunstgebit klaar. Als er nog tanden getrokken moeten worden, doen we dat tijdens dit consult. Daarna plaatsen we direct uw kunstgebit. Zo hoeft u uw tanden in de tussentijd niet te missen.

Nazorg

Wij adviseren u om uw gebit de eerste tijd continu in te houden om te wennen aan eventuele drukpunten. Om rustig te wennen aan het eten met uw nieuwe gebit, adviseren wij om de eerste dagen na de behandeling alleen zacht voedsel te eten. Nadat u volledig gewend bent aan uw nieuwe gebit, bouwt u het eten van harder voedsel op. Let op: bijt hard voedsel (bijvoorbeeld een appel) niet af, maar snijd het in kleine stukken.

Reinigen van uw kunstgebit

Net als uw eigen gebit, moet u ook een kunstgebit goed schoon houden. Poets dagelijks uw gebit met een protheseborstel en water of een prothesepasta, zodat er geen etensresten blijven zitten. Leg uw gebit maximaal een keer per week de hele nacht in een speciaal reinigingsmiddel. Vergeet niet om ook uw mond dagelijks te reinigen om zo tandvleesontsteking te voorkomen.

Veelgestelde vragen over kunstgebitten

Is het plaatsen van een kunstgebit pijnlijk?

Het plaatsen van een kunstgebit zelf is niet pijnlijk. Bij het trekken van de tanden of kiezen wordt u plaatselijk verdoofd door de tandarts om zo de pijn te minimaliseren. Als u uw kunstgebit net heeft, kunt u wat drukpijn ervaren. Dit is de volgende dag vaak over.

Hoe houd ik mijn kunstgebit schoon?

Poets uw gebit na iedere maaltijd met een protheseborstel en water, reinig uw prothese dagelijks met een speciaal prothese reinigingsmiddel en leg uw kunstgebit maximaal 1 keer per week de hele nacht in het reinigingsmiddel. Vergeet ook niet uw kaken, gehemelte en de binnenkant van uw mond te reinigen. Pas goed op met afspoelen van uw kunstgebit: door het materiaal kan het glad worden en uit uw handen glippen.

Wordt een kunstgebit vergoed door de verzekering?

Een kunstgebit is onderdeel van de basiszorgverzekering. 75 procent van de gehele behandeling wordt door de verzekeraar vergoed. Wel is het eigen risico hier van toepassing. Neem voor meer informatie over vergoedingen contact op met uw verzekeraar.

Kan een kunstgebit verkleuren?

Net als uw eigen tanden en kiezen, verkleurt ook een kunstgebit door bijvoorbeeld nicotine, koffie, thee en wijn. Houd hier rekening mee als u rookt of regelmatig koffie of thee drinkt. Zorg ervoor dat u uw prothese goed schoonhoudt om verkleuring te voorkomen.

Moet ik met een kunstgebit nog naar de tandarts?

Met een kunstgebit hoeft u minder vaak naar de tandarts dan met een regulier gebit, maar we adviseren u om minstens een keer per twee jaar langs te komen voor een controle. Uw kaak vervormt in de loop van de tijd ongemerkt. Uw kunstgebit vervormt niet mee, dus deze kan hierdoor los gaan zitten of pijn veroorzaken. Daarom is het belangrijk om minstens een keer per twee jaar langs te komen. Als u eerder pijn of ongemakken ervaart, kunt u uiteraard eerder langskomen.

Kan ik met een kunstgebit alles eten?

Ja, u kunt met een kunstgebit eten wat u maar wilt. Let wel op met hard voedsel. Bijt een appel niet af, maar snijd deze in stukjes. Zo zorgt u ervoor dat uw kunstgebit lang intact blijft.

Hoelang gaat mijn kunstgebit mee?

Een kunstgebit gaat gemiddeld zo’n vijf tot acht jaar mee. Verzorg uw kunstgebit goed en kom tussentijds eens voor controle langs bij de tandarts.

Kan ik bij Tandartspraktijk Jan van Galen terecht voor een kunstgebit als ik hier nog niet onder behandeling ben?

Ja, u bent als nieuwe cliënt van harte welkom in onze praktijk. U hoeft hiervoor zelf niets te regelen met uw huidige tandarts. Vul hier het inschrijfformulier voor nieuwe cliënten in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

De tandartspraktijk in Amsterdam West

Benieuwd of een kunstgebit iets voor u is? Maak gerust een afspraak met één van de tandartsen van Tandartspraktijk Jan van Galen in Amsterdam West. De praktijk is goed bereikbaar met de auto. U betaalt voor het parkeren op of rondom de Jan van Galenstraat wel het gemeentelijke parkeertarief van € 4,50 per uur. De tandartspraktijk is ook goed bereikbaar met het OV vanaf Amsterdam Centraal (tram 13 en bus 18), station Sloterdijk (tram 12 en bus 15) en station Amsterdam Zuid (bus 15).

Ik kwam de praktijk binnen met nog enkele beschadigde tanden en ging naar buiten met een prachtige, natuurlijk smile.

Afspraak maken

De specialisten van Tandartspraktijk Jan van Galen helpen u graag aan een stralende lach met een nieuw gebit. Bel 020 618 0074 voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Telefonisch contactInschrijven als nieuwe cliënt