Periodieke gebitscontrole

Tijdens de halfjaarlijkse gebitscontrole sporen we problemen aan uw gebit op en helpen we ze te voorkomen. We onderzoeken tijdens de controle de gezondheid van uw tanden, kiezen en tandvlees. Wij adviseren u om tweemaal per jaar in onze praktijk langs te komen voor de controleafspraak.

Meer over periodieke gebitscontrole

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is van belang om uw tanden, kiezen en tandvlees optimaal gezond te houden. Onze preventieassistentes zijn er voor de preventie van gebitsproblemen. Ze geven u voorlichting over de beste verzorging van uw gebit. Onze mondhygiënistes pakken diepere gebitsproblemen aan. Maak twee keer per jaar een afspraak voor gebitsreiniging voor de beste mondgezondheid.

Meer over mondhygiëne

Wortelkanaal­behandeling

Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijderen we het ontstoken en dode tandweefsel uit uw wortelkanaal. De ontsteking kan ontstaan door een ophoping van bacteriën of een lekkende vulling. De tandarts reinigt het kanaal grondig en vult de ontstane ruimte op om zo een volgende ontsteking te voorkomen.

Meer over wortelkanaalbehandeling

Tanden bleken

Uw tanden verkleuren soms sterk in de loop der jaren. Wanneer u zich hieraan stoort, kunnen wij ze voor u bleken. Een bleekbehandeling thuis of in onze praktijk is veilig en volledig pijnloos. U krijgt op een zeer effectieve manier uw natuurlijk witte tanden weer terug.

Meer over tanden bleken

Facings

Met het plaatsen van facings passen wij de stand, kleur en vorm van uw tanden aan. Facings zijn zeer geschikt voor de reparatie van afgebroken tanden en kiezen. De schildjes van composiet of porselein plaatsen we over uw eigen tanden heen. Hierdoor beschadigen we ze niet.

Meer over facings

Kroon en brugwerk

Met kronen en bruggen restaureren we afgebroken of ontbrekende tanden en kiezen. Een kroon plaatsen we als een schild over een bestaande tand of kies. Is in uw mond een gat ontstaan door een ontbrekend gebitselement? We vullen deze lege ruimte dan eenvoudig op met een brug.

Meer over kroon en brugwerk

Kunstgebit

Ons vakkundige tandheelkundig team is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kunstgebitten en gebitsprotheses. Bij het maken houdt de tandarts rekening met uw huidige gebit en de natuurlijke uitstraling van het kunstgebit of de gebitsprothese. Prettig draagcomfort staat hierbij centraal.

Meer over kunstgebit

Angst voor de tandarts

Veel mensen zijn angstig of gespannen voorafgaand aan een tandartsbezoek. Ons ervaren team is gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met angst voor de tandarts. We stellen u op uw gemak, luisteren naar uw angst en wensen en communiceren duidelijk over de behandeling. Samen overwinnen we uw tandartsangst.

Meer over tandarts angst

CEREC

Voor het plaatsen van kronen of bruggen dient u meestal minimaal twee keer langs te komen, maar met de computergestuurde CEREC-technologie vervaardigt de tandarts tandvervangingen van keramiek al in één behandeling. Hierdoor heeft u geen noodvoorziening nodig na een afgebroken of uitgeslagen tand.

Meer over CEREC

Spoed tandarts

We houden in onze planning altijd ruimte voor spoedgevallen, zoals acute pijngevallen of afgebroken, uitgevallen of loszittende tanden na een ongeval. Bestaande en nieuwe cliënten helpen we bij Tandartspraktijk Jan van Galen in Amsterdam zo snel mogelijk. Ook buiten openingstijden zijn we bereikbaar voor spoedgevallen.

Meer over spoed tandarts

Kindertandheelkunde

Wij besteden extra tijd en aandacht aan de behandeling van het kindergebit. Omdat de meeste gaatjes op jonge leeftijd ontstaan, is het belangrijk om het kindergebit goed in de gaten te houden en zo goed mogelijk te beschermen tegen gaatjes. We leggen vooraf duidelijk onze werkzaamheden uit aan uw kind.

Meer over kindertandheelkunde

Gnathologie

Onze tandarts-gnatholoog Natália Sládečková helpt cliënten met pijn en/of functiestoornissen in uw kauwstelsel of problemen met uw gebit (gebitsslijtage).

Meer over gnathologie

Verstandskies trekken

Er zijn meerdere oorzaken voor het laten trekken van een of meerdere kiezen. De tandarts bepaalt aan de hand van een röntgenfoto of de verstandskies (uit voorzorg) moet worden verwijderd.

Meer over verstandskies trekken

Implantaten

Implantaten zijn ter vervanging van de tandwortels en worden geplaatst als er een of meerdere tanden of kiezen missen. Wanneer er één tand of kies mist, wordt op deze plek een implantaat in het bot geplaatst als steunpunt voor een kroon. De overige tanden en kiezen blijven hierdoor volledig intact.

Meer over implantaten

Afspraak maken

De specialisten van Tandartspraktijk Jan van Galen helpen u graag aan een stralende lach. Bel 020 618 0074 voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Telefonisch contactInschrijven als nieuwe cliënt